Джанет Джексън струва 1 млрд. долара
Джанет Джексън струва 1 млрд. долара / снимка: Reuters, архив

Джанет Джексън вече е, в прекия смисъл, момиче за 1 милиард долара - личното благосъстояние на 47-годишната певица надмина това впечатляващо число, констатира в. Дейли мейл. Тя отбелязала радостния факт по време на благотворителен купон в рамките на кинофестивала в Кан.

Авоарите на мургавата, макар и поизбеляла красавица, са формирани - според сп. „Варайъти, така през годините: 458 млн. долара от участие в турнета; 304 млн. за ролите й в киното, вкл. в „Смахнатия професор II” с Еди Мърфи, а скромните 81 млн. долара е придобила от рекламни договори и банкови операции. Най-известният от музикалната фамилия Джексън - починалият през 2009 г. Крал на попа Майкъл, също заработи приживе стотици милиони долари, но не смогна да стане милиардер.

Така Джанет Джексън вече е член на клуба, в който сред по-известните имена от света на шоубизнеса са кралицата на токшоуто Опра Уинфри, бащата на Междузвездни войни Стивън Спилбърг и майката на Хари Потър - Джей. Кей Роулинг, пише БГНЕС.

Но Джанет има и „застраховка живот” - наскоро тя се омъжи за 10 години по-младия от нея милиардер от Катар Уисам ал Мана. И, вероятно, брачният им договор включва любопитни детайли в случай на разпадане на брака.