Джанет Джексън е приела исляма
Джанет Джексън е приела исляма / Guliver/Getty Images

Джанет Джексън е приела исляма след сватбата си с Уисам Ал Мана през 2012 година и дори е направила сценичните си костюми по-скромни за турнето си, стартирало на 31 август, съобщава Контактмюзик.

49-годишната сестра на Краля на поп музика Майкъл Джексън е женена за мюсюлманския милиардер Уисам ал Мана. Джанет намерила нов приют в лоното на новата си религия и получила пълна подкрепа от членовете на клана Джексън. Тя задълбочено изучила корените на исляма.

"Дните на неприличните танци на сцената и на дръзките тоалети вече са минало за Джанет", коментират нейни близки. Зорки фенове не пропускат да отбележат, че тя приключва спектаклите си от турнето "Unbreakable" с думите "Иншаллах", което означава в свободен превод "Ако Аллах го пожелае" или "С Божията помощ".

Междувременно Джанет Джексън отмени участието си в мегаконцерта на "Ем Джи Ем гардън арина" в Лас Вегас, където гастролираха Кание Уест, "Колдплей", "Дюран Дюран", Лил Уейн, Давид Гета и други. Тя оправда отсъствието си със силни болки в ухото, които не й позволили да пътува със самолет.

Източник: БТА