„Джаксън Файв“ се подготвят за турне през 2008 г.
„Джаксън Файв“ се подготвят за турне през 2008 г. / netinfo
Петима от членовете на семейство Джексън, включително звездата Майкъл Джексън, смятат да започнат концертно турне, съобщи братът на звездата Джърмейн.

В интервю за музикалния канал на „Би Би Си“ той каза, че те са обсъдили датите за концертите, които ще се състоят през 2008 г. „Майкъл също ще участва. Смятаме, че трябва да го направим още веднъж заради нашата публика“, заяви певецът и китарист Джърмейн, цитиран от БГНЕС.

За последен път групата гастролира през 1984 г., когато излезе и албумът й „Victory“. Тогава в нея влизаха шестима от членовете на семейството и тя се наричаше „The Jacksons“. Майкъл Джексън, който вече бе издал разпродадения в многомилионен тираж албум „Трилър“, нямаше голямо желание да замине на турне с братята си. На последния концерт той съобщи на зрителите, че напуска групата. Тя се разпадна официално през 1990 г. Слуховете, че ще се събира отново, се въртят от дълго време.

Преди Майкъл Джърмейн бе солистът на групата, станала известна през 70-те години на ХХ век с хитове като „I Want You Back“ и „Can You Feel It“. През 80-те години славата на Майкъл затъмни „братята“. Сестра им Джанет също се прочу с албума си „Rhythm Nation 1814“.