Джако използвал Пропофол, за да избегне безсънието
Джако използвал Пропофол, за да избегне безсънието / снимка: БГНЕС

Последните дни на Майкъл Джексън са били свързани с отчаяна пристрастеност, молейки доктора си за лекарства, включително „Пропофол", посочват разследващите органи, цитирани от АФП.

Само няколко седмици преди старта на поредица от 50 концерта в Лондон по повод завръщането на Джако на сцената, възстановяването на репутацията му и опита му да се измъкне от финансовата безизходица, Джексън е бил измъчван от сериозно безсъние, описва БГНЕС последните дни на Краля.

Личният доктор на певеца Конрад Мъри сега се намира в центъра на разследването около смъртта на звездата. Той заяви, че Джексън е бил много пристрастен към лекарството „Пропофол" и го наричал своето "мляко". Хронологията около последните часове преди смъртта на Джексън разкрива, че в желанието си да заспи певецът е прибягвал до толкова силен коктейл от лекарства, че експертите го описват като потенциален убиец. Според писмени показания, Мъри е признал пред полицията, че в опита си да помогне на Джексън да се справи с безсънието си, му е предписал интравенозни инжекции от 50 мг „Пропофол" на нощ, по време на шестте седмици преди кончината му на 25 юни.