Джаки Кенеди остава най-елегантната първа дама на САЩ
Джаки Кенеди остава най-елегантната първа дама на САЩ / netinfo

Жаклин Кенеди е най-елегантната първа дама, която САЩ са имали от 1960 г. насам, показа анкета, публикувана във вестник "Уиминс уеър дейли". Потенциалните първи дами Синди Маккейн и Мишел Обама също фигурират в класацията на специализираното издание. Съпругата на републиканския кандидат Джон Маккейн е втора, а половинката на демократа Барак Обама – трета.

Съпругите на двамата кандидати в тазгодишните избори са много внимателни към външния си вид и имат любими дизайнери. Синди Маккейн, богата наследница на дистрибуторите на бира "Хенсли", се гордее, че Оскар де ла Рента е сред личните й приятели. На конгреса на републиканците в началото на септември тя носеше негова рокля за 3000 долара с диамантени обеци за 280 000 долара, според списание "Ванити феър".

Мишел Обама предпочита по-млади дизайнери като Мария Пинто от Чикаго или Такуун, нашумял млад нюйоркски стилист. Бившата първа дама Хилъри Клинтън, съпруга на президента Бил Клинтън и неуспешна кандидатка за номинацията на Демократическата партия, е на десето място. Известна с тайорите с панталон и ярки цветове, тя обича да се шегува със своя консерватизъм в модата. Седем процента от анкетираните я намират за елегантна, срещу 48 процента за Джаки Кенеди, 36 процента за Синди Маккейн и 28 процента за Мишел Обама. Нанси Рейгън е четвърта в класацията, следвана от Лора Буш, Пат Никсън, Розалин Картър, Бети Форд и Барбара Буш.