Джак Никълсън: Женкарските ми години отминаха
Джак Никълсън: Женкарските ми години отминаха / снимка: БГНЕС, архив

Двукратният носител на Оскар за най-добра главна мъжка роля Джак Никълсън разкри, че вече не разполага с необходимата енергия да преследва жените.

75-годишният актьор даде откровено интервю, в което призна, че през годините успявал да вкара в леглото си безброй красиви жени, но не желае да попада в категорията "секс легенда".

"Аз съм екстремна личност. Ако някой каже - Джак, ти си женкар - не го отричам. Но животът на жиголо винаги има лош край", сподели холивудският ветеран, цитиран от БГНЕС.

"Това е една от причините да се чувствам неудобно, когато ми тикат в лицето етикета "секс легенда". Вече не разполагам с енергията едновременно да работя и да бъда такъв. Картинката бе напълно различна, когато снимахме "Сиянието". Живеех в Лондон, който е един от любимите ми градове по света. 17-седмичният снимачен график в Пайнууд Студиос продължи 47 седмици, защото режисьорът Стенли Кубрик правеше по няколко дубъла на всяка сцена", припомни си Джак.

"Тогава си мислех: "Окей, ще покажа на всички тези хора кой съм аз. Работя с най-коравия режисьор в бизнеса и ще срина Лондон до основи, като купонясвам всяка вечер". И го правех. Но това време отмина", допълва ветеранът.