Дъжд от висша мода ще залее Рим
Дъжд от висша мода ще залее Рим / netinfo

Топмодели и ревюта ще залеят Рим от 8 до 12 юли по време на дните на Висшата мода „AltaRoma“.

Стартът ще бъде поставен от празненствата за 45-годишната кариера на Валентино Гаравани. Той ще бъде отпразнуван с три дни на ревюта и събития, които ще съберат каймака на модата и шоубизнеса в Рим. Изложбата на облекла в музея Ara Pacis в петък ще бъде последвана от ексклузивна вечеря в археологическото пространство пред Колизеума. Сценографията е на носителя на Оскар - Данте Ферети. В неделя на Капитолийския хълм пък дизайнерът Gattinoni в сътрудничество със списание "Vogue" ще организира конкурс за млади таланти в модата "Who's on next", съобщи ПронтоСофия.

В неделя ще дефилират моделите на Фаусто Сарли. Звезда в ревюто ще бъде родилата неотдавна Бианка Балти, най-известният италиански топмодел в момента. Raffaella Curiel ще представи колекцията си, която се вдъхновява от Пруст. Lorenzo Riva ще покаже романтични модели - сред неговите гости ще бъдат младите актриси Мартина Стела и Мануела Аркури.

Няма да липсва и друг римски дизайнер - Renato Balestra. Новост тази година е представянето на марката Maxxi. Ще дефилират и моделите на Alviero Martini, Patrizia Pepe, Giovanni Cavagna и др.