Дъвка за по-добри резултати в училище
Дъвка за по-добри резултати в училище / www.sxc.hu

Малко неща изнервят учителя повече от това да види как негов ученик дъвче дъвка в час. Основно училище в Южна Германия обаче активно насърчава децата да го правят, в опит да подобри техните оценки, информира АФП.

"Дъвченето на дъвка е полезно за здравето на децата и подобрява техните резултати в училище", заяви Волфганг Елегаст от министерството на образованието в Бавария, дом на училището, където стартира новият пилотен проект. "Предпоставката за обучение, смесено с някакъв вид забавление, е това, което кара децата да идват на училище без страх и ги кара да се чувстват щастливи. Следователно, ние ги насърчаваме да дъвчат дъвка в почивката и в часовете", заяви директорът на училището Зигфрийд Лер, цитиран от БГНЕС.

Дъвката е добра и за поддържане на хигиена на зъбите особено след хранене, когато не е възможно да ги измиете. Не става въпрос за анархия обаче. Според сключено споразумение с учителите, децата трябва да държат устата си затворена, докато дъвчат, освен когато говорят и трябва по установения начин да я изхвърлят в кошчето за боклук.