Дъщерята на Брус и Деми на бала на дебютантките
Дъщерята на Брус и Деми на бала на дебютантките / БГНЕС, архив

Ежегодният пищен Бал на дебютантките се състоя късно снощи в хотел Крийон в Париж, съобщават АФП и електронното издание на в. "Фигаро".

Център на вниманието бяха 23 дебютантки на възраст от 16 до 20 години, които правят първите си стъпки в обществото, както и техните роднини и партньори. Сред тях се открояваха 17-годишните Талула и Маргарет, щерки на актьорите Брус Уилис и Анди Макдауъл, които ги представиха официално. За актьорите това задължение не беше ново, защото те представиха по-големите си щерки за първи път в обществото на изданията на Бала на дебютантките през 2005 и 2008 г.

Сред младите дами впечатление направиха и Флора Колинс, наследничката на американския издателски клан Харпър Колинс, Мари-Сара Каркасон, внучката на френския интелектуалец и академик Жан д'Омерсон, както и френската принцеса Шарлот дьо Бурбон-Парма. Последните две млади дами представяха Франция.

Великобритания беше представена на бала от племенницата на кмета на Лондон - Шарлот Дауни, а Швейцария от 16-годишната Ориан Пикар, дъщерята на психиатъра и околосветски пътешественик с балон Бернар Пикар. Ориан пристигна на бала под ръка с Виктор Белмондо, 19-годишния син на актьора Жан-Пол Белмондо.

Индия беше представена от принцеса Шайра Деви от Капуртала. Дизайнерката Ханае Мори представи внучката си Хикари.

Италия беше представена от младата графиня Олимпия Емо Каподилиста от прочута римска династия и от Тасилио Пиколонини, който има множество папи за предци.

На бала имаше дебютантки и от Китай, Испания, Бразилия, Канада, Русия и Тайланд, посочва БТА.

Проявата е благотворителна и тази година средствата са предназначени за фондацията Фийд, която се бори с недохранването и е създадена от Лорийн Буш, племенницата на Джордж Буш-младши.

На бала младите дами се появиха в елегантни рокли, дело на дизайнери от висшата мода, а на главите си носеха диадеми от главния спонсор, бижутерската къща Алдер.

Проявата обаче не мина без протест. Дебютантките и техните близки и партньори бяха посрещнати в хотела от червеното знаме на френската Обща конфедерация на труда и от синдикални представители на персонала на Крийон. Те са обезпокоени от плановете за ремонт и обновяване на хотела, които могат да станат причина за неговото продължително затваряне.