Дъщеричката на Дими от Сленг пее Мой свят в негова памет
Дъщеричката на Дими от Сленг пее Мой свят в негова памет / netinfo
Дъщеричката на Дими от Сленг пее "Мой свят" в негова памет
26590
Дъщеричката на Дими от Сленг пее "Мой свят" в негова памет
  • Дъщеричката на Дими от Сленг пее "Мой свят" в негова памет

Близо две години, след като вокалистът на Сленг Дими загина при жестока катастрофа с мотор, едни от най-популярните ни музиканти организират концерт в негова памет. Той ще е на 5 март (петък) от 22.30 ч. в София Лайв Клуб. Групата Сленг ще се събере специално за събитието, в него ще се включат още Акага, Мариана Попова, Мария Илиева, Графа, Наско от БТР, Орлин Павлов, Дичо, Димо от ПИФ.

По време на концерта, в памет на Дими, Акага и Дичо ще представят една от най-харесваните песни на Сленг "Синьо". Графа и Наско от БТР ще изпеят "Любовта няма край", а Мариана Попова и Мария Илиева "Остани".

Триото на Живко Петров пък за първи път ще изпълни започната, но недовършена от Дими песен, разказва Калин Петров от Акага, който преди е бил част и от Сленг: "Триото на Живко ще изпълни с Любо Киров едно парче, което Дими е започнал да работи с Живко и не е излязло след това. Сега ще му направят премиера. Ние знаехме, че има някакъв такъв проект, но не знаем подробности. Още не сме го чули, може би и ние ще го чуем за първи път в петък".

Най-емоционалната част от концерта в петък се очаква да бъде финалът му. Тогава 8-годишната дъщеря на Дими Дара ще изпълни, заедно с всички останали музиканти, хитът на Сленг "Мой свят".

Калин Петров: Ние репетираме с много голямо желание, тръпката е голяма. Надявам се, че ще дойдат много хора и това ще ни даде една инерция да не спрем само с тази вечер в памет на Дими.

Мислиш ли, че някога отново може да има Сленг и без Дими или това не е възможно?

Калин Петров: Дими не може да бъде заместен. Но ако този концерт ни даде инерция и публиката ни покаже, че има нужда да слуша тези песни на живо, може би ще е добре да направим така, че това да се случи. Тези парчета да продължават да се свирят на живо, не само да се слушат по радиото.

Почти две години след смъртта на Дими, за теб, кои са най-хубавите и най-светлите неща, с които продължаваш да го помниш?

Калин Петров: Най-вече с неговата енергия и неговото желание нещата да се случват, и то да се случват по най-добрия начин. Той имаше голямо желание за работа. Примерно с втория албум, така се получи, че трябваше да си го направим сами. Колкото и трудно да беше, този албум се случи. И сега, когато го слушам след години, си давам сметка, че е просто страхотен. И това е благодарение на неговата енергия.

В спомените си за Дими се върнаха и други двама участници в концерта в негова памет - Краси Куртев от Акага и Мариана Попова.

Краси Куртев: Ако мога да го опиша с една дума, това е енергия! В него кипеше много живот, имаше движение, сила. Позитивен човек. Противоречив човек. Влизащ в конфликти постоянно, непримирим, може би точно заради това можете да чуете различни неща за него. Но в крайна сметка откровен, прям.

Мариана Попова: Това е човек, който остави много след себе си. Нека да го запомним като усмихнатия Дими. Лудата глава. Така си и отиде, за съжаление. Но той си направи избора.