Дънки стопяват целулита
Дънки стопяват целулита / снимка: sxc.hu

Известната американска марка "Wrangler" пусна на пазара дънки, за които твърди, че са антицелулитни и че може да редуцират до 60 на сто мастните натрупвания и така наречената портокалова кожа.

По какъв начин тези дънки премахват целулита? Просто с носене. Материята, от която са направени дънките в процеса на производството е третирана с антицелулитни съставки, като например кофеин, ретинол и водорасли. По време на носене тези съставки се облагат на кожата и така действа на грозните мастни натрупвания. Движението подпомага също за по-добри естетически резултати.

Въпреки че в рекламата за дънки "Wrangler" твърди, че те са тествани и че могат да намалят целулита до 60 на сто, бяха критикувани, че мамят купувачите. Те са упреквани, че в рекламата са наели младата и изключително слаба манекенка Лиз Джагър, която все още няма проблеми с целулита, предава БГНЕС.

Остава да се види дали джинсите въобще ще стигнат до купувачите, защото наистина е малко вероятно да имат този ефект, който се представя. Подобен опит с антицелулитни дънки имаше и модната къща "Lerock" Тя ги рекламира като моден, а същевременно и козметичен продукт.