Двойка спечели една нощ в катакомбите в Париж
Двойка спечели една нощ в катакомбите в Париж / ThinkStock/Getty Images

Една нощ за двама в най-голямата гробница в Париж. За празника Хелоуин американският сайт Airbnb предлага да се прекара нощта на 31 октомври срещу 1 ноември в катакомбите във френската столица, предаде Франс прес.

Сайтът обещава на бъдещата двойка победител в конкурс, организиран до 20 октомври, да попадне в "свят на гарантираните кошмари", посещавайки тови високо ценено от туристите място във френската столица.

"Слезте в земните дълбини и ще откриете истории, които ще смразят кръвта ви, в загадъчните подземни лабиринти. Възползвайте се от възможността да посрещнете изгрева на слънцето в компанията на мъртъвци", съобщава сайтът.

За да спечелят конкурка, участниците трябва да обяснят защо смятат, че са достатъчно смели да спят в катакомбите. Победителите все пак ще трябва да внимават да не нарушат спокойствието на своите мъртви "съседи" в съответствие с "вътрешни регламентации", наложени от сайта.

Катакомбите в Париж се посещават ежегодно от около половин милион души. За да получи от кметството в Париж правото да ползва катакомбите за една нощ, сайтът е платил около 350 000 евро.

Според кметството, приходите от инициативата ще бъдат изцяло посветени на съхраняване на катакомбите, които са били ползвани като декор за заснемане на филми и за модни дефилета.

Източник: БТА