Двете най-чаровни ТВ водещи
Двете най-чаровни ТВ водещи / Sofia Photo Agency
Двете най-чаровни ТВ водещи
24077
Двете най-чаровни ТВ водещи
  • Двете най-чаровни ТВ водещи

Представяме ви Валентина Войкова и Лиляна Боянова - двете чаровни водещи на Новините на PRO.BG, които по време на церемонията Мъж на годината получиха наградата Мис ТВ чар. Екипът на Дарик създаде прецедент с това отличие, тъй като то за първи път отиде в ръцете не на една, а на две жени.

Валентина Войкова е от онези журналисти, работили единствено в телевизии - първо в BBT, а след това и в сутрешния блок на БНТ. Лиляна Боянова е трупала опит също в BBT, където две години е била политически репортер, в ТВ7, но се е пробвала и в Инфо радио. През 2008 година те бяха избрани за лица на Новините на тогавашната TV2, прекръстена по-късно на PRO.BG.

За Лили наградата Мис ТВ чар е първата, даваща оценка на работата й. За Валя отличието е доказателство за факта, че Новините на PRO.BG наистина са успешен продукт, зад които стои чудесен екип.

Чарът

Валентина: Чарът съдържа в себе си всичко, за което може да си мечтае един човек. Да притежаваш чар означава да имаш харизма, стил, присъствие и въздействие.

Лиляна: Чарът е едно намигване от Господ към определени хора. Има много красиви хора, които не са чаровни и обратно - такива не толкова привлекателни на пръв поглед, но със страхотно присъствие. За мен чарът е нещо, което или го имаш, или го нямаш. То не може да се придобие в зависимост от това с колко скъпи дрехи си или колко си направен.

Началото

Валентина: Ако ме питаш за това дали като малка съм си мечтала да работя в телевизия, казвам не. Единствената ми връзка с телевизията, като дете, е тази, че веднъж вкъщи дойде един телевизионен техник, който беше много сладък, много красив и интересен като мъж. Когато започна да ремонтира телевизора на мен ми се стори, че това е много любопитно и интересно.

А имаш ли спомен от първия си работен ден в телевизия, какво се случи по време на него?

Валентина: Имам спомен, да. Аз започнах да се занимавам с телевизия със самия старт на BBT. Първият ми работен ден е първият ден на телевизията. Водих първата емисия новини, с целия риск, който стоеше зад това. Нямах телевизионен опит, там ме избраха с кастинг. Започна ефира, беше абсолютно на живо, изчетох цялата емисия и след това три дни нямах глас. Не защото съм викала, а от напрежение.

Лили, а твоят първи работен ден?

Лиляна: Моят също беше в BBT. Тогава главният редактор на новините Жанет Пашалиева ми гласува доверие като стажант, за което съм й много благодарна.

А каква беше първата ти задача?

Лиляна: Да седна и да почета агенциите. Първият репортаж, често казано, не си го спомням.

Двете найчаровни ТВ водещи
netinfo


За обикновения зрител според вас има ли някакво значение кой му представя новините? Дали жена, мъж или жена и мъж? В PRO.BG много се залага на женското присъствие.

Валентина: Прието е да се мисли, че когато са мъж и жена, това създава повече динамика на самата емисия. Но според мен тя идва от много други неща. От начина на монтаж, от начина на представяне, от темпото, с което върви цялата картинка. И мисля, че Новините на PRO.BG наистина постигат това темпо. Тук много се залага на картинката, на визията, на начина на представяне на всяка новина. Целият екип сме изключително прецизни към това и мога да кажа, че дадена емисия на PRO.BG наистина може да се изгледа на един дъх.

Всъщност на вас харесва ли ви този модел на правенe на репортаж в новините с музика за фон, модел, който беше наложен от PRO.BG?

Лиляна: Аз лично го одобрявам. Когато е премерено, мисля, че не бягаме от добрия тон. Музиката създава една динамика. Самият репортаж се възприема различно, когато е с музика и когато е без.

Валентина: Освен това музиката е още един начин за въздействие. Имаш картинката, съдържанието, гласа, музиката, въобще всичко, което може да провокира зрителя да те гледа още повече. На мен ми харесва.

За нещата извън телевизията. За любовта на Валя към конете и ездата.

Валентина: Това с конете се случи от самосебе си, като с телевизията. Един човек ме заведе и аз се влюбих на мига. Любов от пръв поглед - така винаги съм определяла страстта си към конете.

Продължаваш ли да яздиш?

Валентина: Продължавам. Имам си собствен кон, казва се Регент. Той е 7-годишен, жребец, уникално красив. Той е просто съкровище. Малко е буен, но мисля, че ще се справя.

Къде живее Регент?

Валентина: Живее си в конната база. Там има човек, който се грижи за него, чисто го, храни го, от време на време го язди, когато аз нямам възможност. Все пак ми е трудно да съчетавам мсичко, макар че искам. Винаги искам всичко.
Двете найчаровни ТВ водещи
netinfo


И за страстта на Лили към обиците.

Лиляна: Много ги обичам. За мен те са много красив аксесоар. Вече не броя колко имам. Купувам си непрекъснато. Някои никога не съм ги носила и може би никога няма да ги нося.

А правиш ли си сама?

Лиляна: Да, правя си. Макар че сега малко съм го изоставила това хоби. Но понякога си купувам частички и започвам да ги сглобявам. Не винаги става, но когато се получи, се получава добре.