Две Снежанки ни очакват догодина
Две Снежанки ни очакват догодина / снимки: sxc.hu

Два филма, разказващи историята на Снежанка - момичето с кърваво червените устни и коса, черна като нощта, очакват феновете на киното догодина. Очаква се "Снежанка и ловецът" да излезе на големия екран през юни 2012 година, а премиерата на "Огледалце, огледалце" е няколко месеца по-рано - през март. Двете ленти обаче силно се различават и като сюжет, и като жанр, въпреки че разчитат на една и съща главна героиня.

"Огледалце, огледалце" (Mirror, Mirror) е смесица от комедия, драма и фантастика. В общи линии филмът разказва как зла кралица придобива по нечестен начин контрола над кралството, а прокудената принцеса Снежанка се опитва да си върне короната с помощта на седем малки бунтовници. В ролята на Злата кралица е Джулия Робъртс, а в кожата на Снежанка влиза Лили Колинс (дъщерята на Фил Колинс, която се изявяваше в "Отвлечен" (Abduction) заедно с Тейлър Лаутнър). В "Огледалце, огледалце" ще видим и Шон Бийн (Game Of Thrones, Silent Hill, "Властелинът на пръстените") в ролята на краля, както и Арми Хамър („Социалната мрежа", "Клюкарката") в ролята на принц Андрю Алкот.

"Снежанка и ловецът" (Snow White and the Huntsman) е другото заглавие по класическата приказка, което очакваме догодина. Филмът е смесица от екшън, драма и приключение. Тук ловецът, изпратен да убие Снежанка, впоследствие става неин защитник и ментор в мисията й да победи злата кралица Равена. Ролята на Снежанка е поверена на Кристен Стюърт (позната ни е от вампирската сага "Здрач"). Чарлийз Терон ("Месец Любов", "Адвокат на дявола", "Чудовище") е кралица Равена. В ролята на ловеца пък се превъплъщава Крис Хемсуърт ("ТОР: Богът на гръмотевиците", "Перфектно бягство").