Две купи зърнени храни на ден помагат за отслабване
Две купи зърнени храни на ден помагат за отслабване / снимкa: www.sxc.hu

Консумирането на две купи зърнени храни на ден помага на хората с наднормено тегло да намалят килограмите си, показва научно изследване, съобщи БГНЕС.

 

Учените помолили 41 души, всички с наднормено тегло, да ядат само зърнени храни на закуска и обед, но им позволили да ядат каквото пожелаят за вечеря. Те  открили, че тези, които комбинирали различни видове зърнени храни, свалили повече килограми, но и участниците, които се ориентирали само към един вид зърнени храни също свалили от теглото си в края на изследването.

 

Учените от Оксфорд Брукс Юнивърсити, които провели проучването, установили, че две трети от участниците, които консумирали само един вид зърнени храни и 78% от тези, които ги комбинирали, свалили килограми в края на изследването. "Резултатите от изследването са много интересни и доказват отново ползата от зърнените храни за закуска като част от програма за сваляне на килограми", заявява диетологът Лин Гартън пред в. "Дейли Експрес". "Зърнените храни за закуска могат лесно да бъдат включени в менюто и са богати на растителни влакна, желязо, фолиеви киселини, цинк и същевременно съдържат малко мазнини", допълва тя.