Духовни съди „Дейли Мейл“ за $1 млн.
Духовни съди „Дейли Мейл“ за $1 млн. / БГНЕС

Дейвид Духовни съди вестник „Дейли Мейл“ заради публикуван материал, в който се твърди, че актьорът изневерява на жена си, актрисата Тиа Леони, съобщават Ройтерс и БГНЕС.

Звездата от „Досиетата Х“ е завел дело за клевета срещу британския ежедневник във Върховния съд в Лос Анджелис, Калифорния. Предявеният от него иск е за 1 млн. щатски долара като компенсация за причинените му „неимуществени щети“ и „инвазия“ в частния му живот.

Според „Дейли Мейл“ Духовни е изневерил на жена си с тенис-инструкторка на име Едит Пъкей – нещо, което актьорът категорично отрича. Самата Пъкей твърди, че двамата с Духовни са само приятели и отвреме-навреме играят тенис. Като по ирония на съдбата, Духовни получи „Златен глобус“ за ролята си в Californication – филм, в който той играе обсебен от жените писател.

Наскоро 48-годишният актьор пък премина рехабилитационен курс в специализирана клиника, където лекуваше „пристрастяването“ си към секса. Духовни и Тиа Леони са женени от 11 години, но преди няколко месеца се разделиха. Двамата има две деца.