Миро и Галя
Миро и Галя / NOVA
Музиката се променя с годините, вкусовете – също. Има обаче песни и изпълнители, които оставят трайни следи във времето. Такива са дуетите в следващата селекция. Те са родни изпълнители, които назад във времето бяха сензация. Към днешна дата те  са продължили пътя си като самостоятелни артисти (или въобще не се занимават с музика), но феновете им все още се надяват до ги видят заедно, пише каналът на Цветелинка Цветанова във vbox7.

Дони и Момчил

През 90-те години на миналия век Дони и Момчил бяха един от най-легендарните дуети на българската музика. Последният им концерт бе през 1999 година. „Уморени крила“ е любима песен на поколения българи, като се превръща в първия български видеоклип, който е излъчен по MTV. След раздялата в професионален план Дони и Момчил остават приятели. Те споделят, че раздялата им е била по човешки, продиктувана единствено от разлика във вижданията в работен план.


Румънеца и Енчев

Трудно би било да се сетим за истинските имена на двамата, но те бяха явление на българската музикална сцена. Дуетът е създаден през 1996 година в Добрич от Адриан Рачев-Румънеца и Георги Енчев. Двамата правят своя сценичен дебют през 1999 година на фестивала "Сарандев" с песента „Мене не ме познаваш“. Там печелят второ място, а наградата им е връчена не от кой да е, а лично от Лили Иванова, която е председател на журито.

Към момента те не са дуетна двойка, а са фокусирали усилията си в сфери, различни от музикалната. Пример за това е фестивалът „България Мези“, който е плод на усилията на музикантите. Двамата се разделиха официално през 2017 година, когато обявиха, че вече не са дует чрез статус във Facebook.


Галя и Миро

Галя и Миро или по-известни като дует „Каризма“  са последната част от нашия своеобразен поглед с носталгия към дуетите от близкото минало. Преди да се превърнат в „Каризма“ Галя и Миро са работили заедно в пиано-бар. Официалното им начало като дует е през 1999 година. Те бързо печелят сърцата на феновете, а с това и първите места в музикалните класации.

Раздялата им идва, когато са на върна на своята кариера. За нея Галя споделя пред сп. EVA: "Виждах, че нещо не му е комфортно и го поканих вкъщи да говорим. Попитах го какво точно иска. И той отговори – искам да бъда сам. Попитах – това ли е всичко. Искаш ли да направим два паралелни индивидуални проекта? Той повтори – искам да бъда сам." Двамата се срещнаха за пръв път в музикален план през изминалата година на сцената на шоуто „Като две капки вода“.