Дуейн Джонсън в перфектна форма за епичния „Херкулес“
Дуейн Джонсън в перфектна форма за епичния „Херкулес“ / Форум Филм България

Дуейн Джонсън, познат сред многомилионните си фенове по света с прякора „Скалата", се завръща на голям екран, за да докаже още веднъж, че, освен на кеч ринга, има какво да покаже и на снимачната площадка.

СНИМКИ: Скалата и Ирина Шейк са Херкулес и Мегара

Зрителите ще могат да видят мускулестия красавец в ролята на могъщия Херкулес в едноименната екшън продукция, която идва в кината на 25 юли.Освен че притежава физическите качества, нужни за пресъздаването на героя, Скалата признава, че да изиграе Херкулес е негова детска мечта: „Още от дете се възхищавах на Херкулес и това беше първият проект, за който заприказвах, щом пробих в Холивуд. Така че това са филм и роля, за които се подготвям от дълги години. Плюс това винаги съм искал да се появя само по препаска", шегува се той.

Дуейн Джонсън в перфектна форма за епичния Херкулес
netinfo
За превъплъщението на Скалата режисьорът на „Херкулес" Брет Ратнър коментира: „Дуейн е роден да играе Херкулес. Удивително е с какво отдаване пристъпи към създаването на образа. Тренираше всеки ден още от зори. Разбира се, той и преди е правил много големи екшън филми, но едва ли някога е изигравал роля като тази. Тя е много зрелищна, наситена с битки и хумор, но също така е и силно емоционална".
Дуейн Джонсън в перфектна форма за епичния Херкулес
netinfo

Веднага щом проектът е стартиран, Дуейн Джонсън започва осем-месечна тренировъчна програма, в която минава през истинска месомелачка, за да засили и оформи бездруго изключителната си физика и да подобри бойните си умения. Ала най-важно за него е да предаде онзи Херкулес, разкъсван от вътрешни конфликти, който той си представя - надарен с ироничен хумор, страховит, умел в ръкопашния бой, ала търсещ своя мотив за да стане героят, който е призван да бъде.

Дуейн Джонсън в перфектна форма за епичния Херкулес
netinfo

„В моето съзнание имам един шанс да представя емблематичния Херкулес, затова държах да съм сигурен, че моята представа за него е тази, която зрителите ще искат да видят на екрана. И това е един много опитен човек, същински звяр, за когото знаех, че се изисква голяма мощ и сила , сериозни тренировки и строг хранителен режим", обяснява Джонсън и добавя:

„Създаването и поддържането на такава физика изисква засилено внимание към детайла. Понякога трябва да намалиш кардио упражненията или да добавиш такива, или да тренираш три пъти дневно, или да увеличиш калориите до 8000 на ден, или пък да ги намалиш. Голямо предизвикателство е, но поначало е предизвикателство да изиграеш Херкулес".

Видео зад кадър с коментари на Дуейн Джонсън

Откъс от филма „Херкулес"