Дори на 80 години Джуди Денч не спира да работи и учи
Дори на 80 години Джуди Денч не спира да работи и учи / снимка: Guliver/Getty Images

Прочутата британска актриса Джуди Денч, удостоена с рицарското звание дейм, твърди, че няма намерение да спира да работи и учи, съобщи Контактмюзик.

80-годишната звезда на британското кино признава, че се дразни, когато я попитат кога ще се пенсионира. Тази дума не присъства в речника ми, казва Джуди Денч.

Неотдавна Денч се снима във филма „The Hollow Crown” заедно с актьора Бенедикт Къмбърбач, който наскоро сключи брак с продуцентката Софи Хънтър. Прочутата актриса признава, че за нея е било голяма тръпка да си партнира с Къмбърбач.

Оказва се, че майката на изпълнителя на ролята на Шерлок Холмс в известния едноименен сериал и Джуди Денч са били съученички. Самата актриса познавала Бенедикт още като малко момче.

Много критици определят Джуди Денч като най-добрата актриса от войната насам. Тя получава множество награди и номинации за играта си в театъра, киното и телевизията. Сред тях са десет награди БАФТА, седем награди „Лорънс Оливие”, две награди „Златен глобус” по една награда „Тони” и „Оскар” (седем номинации за „Оскар”). Въпреки това Джуди Денч не се смята за знаменитост, а просто за актьор.

Източник: БТА