Долче и Габана не признават Виктория Бекъм за дизайнер
Долче и Габана не признават Виктория Бекъм за дизайнер / Guliver/Getty Images

Световноизвестните модни дизайнери Долче и Габана са на мнение, че британската моделиерка Виктория Бекъм не е особено талантлива в създаването на облекла и сравниха моделите й с дрехи от ранга на марки като H&M и Zara.

Италианските икони са близки приятели на футболната съпруга, но признават, че не могат да я класират в същата лига, в която се изявяват дизайнери като Джон Галиано и дори сравниха работата й с тази на обикновени марки от т. нар. "стрийт мода".

"Тя е приятел, работи добре, но според нас не се справя така, както би го направил един истински дизайнер", коментираха творците по време на отбелязването на италианската мода в британския музей Victoria and Albert.

"Тя стана дизайнер след много други различни професии в живота й. Да, моден дизайнер е, но различен от Джон Галиано или Алекзандър Маккуин например", пояснява Габана.

Долче смята, че Виктория Бекъм, H&M и Zara не са професионалисти в модата и добави, че италианската мода е много по-добра от британската, посочва БГНЕС.

Габана обаче изсипа купища комплименти за британската дизайнерка Вивиан Уестууд, наричайки я "един от най-важните хора в света на модата".