До 26.08 се представят песни за конкурса, посветен на Емил Димитров
До 26.08 се представят песни за конкурса, посветен на Емил Димитров / netinfo
До 26 август е удължен срокът за кандидатстване за Първия национален конкурс за забавна българска песен "Моите мечти" – Плевен`2007, посветен на Емил Димитров. Конкурсът под патронажа на кмета Найден Зеленогорски ще се състои на 17 и 18 септември в драматичния театър "Иван Радоев".

Състезанието е в две части – за нова българска забавна песен и за изпълнител. Песните трябва да са с продължителност до 4 минути. Подборът на песните и на изпълненията е анонимен. Записите и клавирите се изпращат в община Плевен в запечатан плик, в който се поставя малък запечатан плик с името и адреса на автора, кратка творческа биография, телефон и имейл за връзка.

Финалистите и в двете групи ще са до десет. Те ще бъдат обявени на сайта на община Плевен, а допуснатите до конкурса автори и изпълнители ще получат писма до 10 септември. За всяка песен, класирана на финалния кръг, се изплащат 700 лева.

В конкурса могат да участват всички български композитори, които до 26 август представят своите песни (непубликувани и неизлъчвани) на клавир – компютърен набор и демо запис на СD (глас с акомпанимент). Всеки автор има право да представи до три свои песни.

До конкурса за изпълнители се допускат певци от цялата страна над 16-годишна възраст, които до 26 август представят своите изпълнения на СD в завършен вид (пълен плейбек) с приложен клавир. Всеки изпълнител може да представи по две песни по избор, като едната е задължително българска.