Днес е концертът в памет на Даяна
Днес е концертът в памет на Даяна / netinfo
Световни знаменитости, сред които Род Стюарт, "Дюран Дюран", "Супертрамп" и Елтън Джон ще участват днес в концерта в памет на принцеса Даяна на стадион "Уембли" в Лондон, съобщиха Франс прес и Ройтерс. Шоуто е организирано от синовете й, принцовете Уилям и Хари. Ако беше жива, днес Даяна щеше да навърши 46 години.

Елтън Джон създаде нова версия на песента "Candle in the Wind" специално за погребението на принцесата, която загина при катастрофа в Париж на 31 август 1997 г.

Двайсетина музиканти ще се качат на сцената на "Уембли" днес, сред които американските рапъри Кейни Уест и Фарел Уилямс, британските певци Джеймс Морисън, Наташа Бедингфийлд, Лили Алън, Брайън Фери и Джос Стоун, американската рокгрупа "Орсън" и британската попгрупа "Фийлинг".

На концерта ще бъдат изпълнени песни от прочути мюзикъли на композитора сър Андрю Лойд Уебър. В спектакъла ще участва и Английският национален балет.

Снощи в двореца в Кенсингтън, където последно живееше Даяна след раздялата си с принц Чарлз през 1992 г., беше открита изложба в нейна памет. До януари 2008 г. там могат да бъдат разгледани близо 200 фотографии и филми на принцесата, както и разговори с нейни близки.