Дизайнерът Форд проговори за напускането на „Гучи”
Дизайнерът Форд проговори за напускането на „Гучи” / снимка: Guliver/Getty Images

Дизайнерът Том Форд се почувствал недостоен, след като напуснал „Гучи”. 52-годишният дизайнер се оттегли от луксозната модна марка през април 2004 г. след спор относно творческото управление на марката. Той споделя, че тази стъпка е била голям удар за него.

„След като напуснах „Гучи Груп”, у мен имаше чувство на загуба, дори се чувствах недостоен. Да изградя отново живота си в личен и професионален план беше огромна битка, която продължава и днес", казва Форд в интервю за водещ моден сайт.

На 2 юни Том ще получи най-голямото отличие на Съвета на американските модни дизайнери. "През април се навършиха 10 години, откакто напуснах „Гучи”. Днес стават 5 години откакто спрях да пия. Тази награда ме накара да се замисля, че последните 10 години всъщност са били страхотни. Никога не се спрях и не си помислих „Всъщност аз съм направил доста неща”. Направих филм, изградих бизнес, имам дете, спрях да пия…”, споделя той, съобщава БГНЕС.

Макар че в началото се е чувствал обиден, защото смятал наградата за нагласена, дизайнерът сега споделя вълнението си около церемонията следващия месец. „В началото не ми хареса. Но ме накара да погледна назад към работата си през годините. Това, което видях, беше много приятна изненада. Всъщност ми харесаха нещата си и се почувствах горд от тях. Това ме накара да се почувствам добре със себе си”, казва Том Форд.