сватба
сватба / iStock/Getty Images
Дизайнерката Рабиа Халили назовава несъвместима черта от външния вид на русите и светлокожи булки с белите сватбени рокли. Коментарът на експерта е цитиран от News.ru.

„Момичетата със светла кожа не трябва да носят бели сватбени рокли”, заяви тя. Според експерта продуктите с яркобял оттенък ще подчертаят несъвършенствата им. "Бялото, любимият цвят на по-възрастното поколение, подхожда само на булки със смугла кожа. Това е аксиома. Референтното кипящо бяло е като лакмусова хартия за всички несъвършенства на кожата, кръвоносните съдове, дори малките възпаления. Страховито, нали? Искате да подчертаете сивкавия цвят на кожата си? Изберете бяло", обясни дизайнерът.

На свой ред, когато купувате сватбена рокля, тя съветва да се придържате към определени препоръки. Например, колкото по-светла е кожата, толкова по-тъмен е цветът и обратно.

По-рано през ноември Рабиа Халили разкри причината, поради която светлокосите булки обичат къси сватбени рокли. Според експерта такива модели сватбени рокли са търсени от жените заради тяхната практичност, особено ако са в цветове, различни от бяло.

Според Халили традицията за носене на бели сватбени рокли идва от английската кралица Виктория, но сега булките са свободни да използват и други цветове.
БГНЕС