Много от родните знаменитости прибягват до приложения за редакция на снимките си и това не е новина. Те се надпреварват коя ще демонстрира по-добри умения в това да прикрие торбички под очите, пъпки, бузи или дори бенки. 

Именно затова дизайнерката Миглена Каканашена - Мегз реши да се покаже без грим и без подобрения. Вижте в канала "Красивите българки" във vbox7:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

С лицето - абсолютно без капка грим и обработка - е най-трудно да се покажеш ❤️ Няколко неща от здравната психология, които вярвам ще са ви интересни ❤️ АНАТОМИЯ НА ФОТОШОПА Двата най-чести проблеми с лицата ни са: - ПРОБЛЕМНА КОЖА - акне, петна и всякакви други несъвършенства -ТВЪРДЕ МНОГО ФИЛЪРИ - огромни или пък криви устни. Унифициран нос, скули. Толкова да си прекалил с ботокса, че лицето ти да не може да се движи. Знаете ли, че всъщност зад двата проблема стои един и същ мисловен модел - страх как ще ни видят другите. И още по-дълбоко - неодобрение и липса на любов към това, което сме. Когато не одобрявате себе си - тялото и лицето ви се покрива с обриви, петна, рани - които не само, че са физическото измерение на раните и петната, които отвътре смятате, че имате. Но и предизвикват същото това неодобрение от страна на другите към вас. Това се нарича проекция и е начин вие просто получите - това, което всъщност изпитвате към себе си, но от другите. А филърите - те са защитна реакция. С тях си мислим, че имаме Божествената сила да променим лицето си и начина, по който ни виждат другите. Те са контрол към страха да не ни видят такива каквито се виждаме в главите си - недостатъчно някакви. Затова започваме да тъпчем в лицата си. И реално променяме скулите, устните, клепачите. Някой дори стигаме по-далече и се режем за съвършен нос, скули или пък брадичка. И какво става - просто слагаме “златна” покривка върху отворените рани. Да, другите не виждат и ви мислят за съвършени... Но какво значение има това, когато огромните рани отвътре стоят? Филтрите и обработка на снимките до неознаваемост са просто маски, които слагаме заради тези две физически отражения на липсата на приемане и любов към самите себе си ❤️ Лицето ти говори, не го блокирай ❤️🌹

A post shared by Miglena Kakanasheva MEGZ (@megz_miglena_kakanasheva) on


На кадъра виждаме лунички и някои други несъвършенства на кожата. В дълъг текст под снимката Мегз говори за филърите, филтрите и "анатомия на фотошопа".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️

A post shared by Miglena Kakanasheva MEGZ (@megz_miglena_kakanasheva) on


"Лицето ти говори, не го блокирай", пише дизайнерката.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Много здраво в съзнанието ми са се запечатали две случки относно начина, по който изглеждам. Първата е как съм на 16 - може би - и гледам снимка на Андреа (казвам го с цялото си добро чувство и коментирам периода 2005-2007). На снимката тя се е облегнала на нещо като гримьорна маса и се гледа в огледало. Красива, руса, съвършена. По онова време аз съм 16 годишно девойче от Раковски, което живее на общежитие в Пловдив и приближавам около 20 пъти снимката, чудейки се как е възможно да е толкова идеална. И защо аз като се снимам въпреки, че съм слабичка и имам уж хубаво тяло никога просто не ми се получава така. Бях си спестила за едно дигитално фотоапаратче - тогава това си беше хит- и се опитвах да се снимам сама. 200 пъти позирах в различни стойки и веднъж дори не бях и 1/10та толкова хубава. Втората - познайте какво беше първото нещо, което направих като започнах малко да изкарвам пари. Отидох и се наблъсках с филъри в лицето. Спомням си как изкарах снимка на Алена Шинкова( супер популярна руска инстаграмърка) и казах на лекарката - “моля те искам да изглеждам ей така”. Трябваха ми години, за да се превърна самата аз в една от популярните жени в България, за да осъзная колко глупав е този стремеж към съвършеното. Трябваше ми много работа върху себеоценката ми, за да повярвам, че мога да бъда и давам пример за нещо повече от фалшиво съвършенство.

A post shared by Miglena Kakanasheva MEGZ (@megz_miglena_kakanasheva) on


Решението на Мегз предизвика по-скоро позитивни реакции от последователите ѝ, макар че имаше и такива, които се опитаха да я провокират, напомняйки ѝ участието в Big Brother и сцената с екстеншъните.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ЗАЩО СЕ РАЗДЕЛИХА АНДРЕА И КОБРАТА? - линк стори Много от вас знаят, че се увличам по писането. Но малцина подозират, че тайничко си мечтая да се занимавам с “истинска” журналистика и да пиша по социални, обществени, дори политически теми. Причината е, че самата аз толкова се подценявах, че дори се срамувах да ви го споделя. Отскоро съм решила да преследвам тази си мечта, дори смятам да се запиша да уча отново - този път журналистика. Познати на мъжа ми решиха да ми гласуват доверие и да ми дадат възможност да пиша за една от добрите медии в страната. За мен това е голяма възможност, защото ще мога да понатрупам опит. А и да се “шлифовам” за нещо мое си, с което ще ви изненадам на есен. Сега ви представям първата си статия. Тя коментира раздялата на Андреа и Кобрата. Линк в стори. И може да я прочетете тук - https://www.glas.bg/1935895/kobrata-andrea-gringo-sofka-zasho-se-sluchvat-zvezdnite-razd

A post shared by Miglena Kakanasheva MEGZ (@megz_miglena_kakanasheva) on


На тези нападки Мегз отговори, че на практика зрителите са видели една друга жена в риалитито - обсебена от работата, която няма време за близките си и за себе си.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️

A post shared by Miglena Kakanasheva MEGZ (@megz_miglena_kakanasheva) on


"Днес поставям себе си в центъра на своя свят. Грижа се за себе си и си простих всички рани, които си бях причинила. В резултат на това знаете ли какво се случи с тялото ми - напълнях, косата ми започна да расте като луда, а лицето ми сияе", пише тя.

И отговорите не закъсняха. Хората я определиха като красавица и като пример за подрастващите.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук