/ iStock
Колумбия екстрадира в САЩ известен дизайнер на чанти, чиито творения бяха представени в „Сексът и градът“ и желани от звезди като Виктория Бекъм, Салма Хайек и Бритни Спиърс.

Нанси Гонзалес е обвинена в контрабанда, свързана с използването на кожи застрашени видове за нейните луксозни портмонета и чанти.

Протестиращи показват жестоката реалност във фермите за ценни кожи

Изделията на Гонзалес се продават за хиляди щатски долари за бройка, появяват се на модните подиуми и в телевизионни предавания и украсяват рафтовете на елитните магазини по целия свят.
 

Но 78-годишната колумбийка е арестувана през юли 2022 г. в град Кали по обвинения, свързани с над 200 изделия от кожа на каймани и питони, за които се твърди, че са внесени незаконно и продадени в САЩ.

Обвинението заяви, че е било плащано на лица да пренасят чантите от Колумбия до Ню Йорк с търговски полети и са били инструктирани да лъжат за произхода на стоките, ако бъдат попитани.

Твърди се, че някои от кожите са от защитени или застрашени от изчезване видове, заяви полицейският служител Хосе Луис Рамирес.

Сара Джесика Паркър се разграничи от Кари Брадшоу

Гонсалес е изпратена в Съединените щати заедно с бизнес партньора си Диего Маурисио Родригес. Двойката се издирва в Южния окръг на Флорида.

Според уебсайта ѝ чантите на Гонсалес се изработват ръчно в родния ѝ Кали от екип занаятчии.

Чантите се продават в над 300 луксозни магазина, сред които Bergdorf Goodman, Neiman Marcus, Saks Fifth Avenue, Harrod's и Tsum.

Нейните модели са представени и в изложба на музея "Метрополитън" в Ню Йорк.