/ БГНЕС
Филмовото студио „Дисни“ ще снима ново продължение на „Планета на маймуните“, съобщава „Дискасинг Филм“.

След закупуването на „20th Century Fox“, ексклузивните права върху редица филми бяха прехвърлени на “Дисни“. Тогава те получиха възможността да снимат ново продължение на „Планета на маймуните“. Последната част на хитовата трилогия - „Войната на планетата на маймуните“ - излезе през 2017 г.

Режисьор на новия филм ще бъде Уес Бол, който е известен с работата си по поредицата „Лабиринтът“. В проекта са поканени да участват и Даниел Доренс, снимал се в “Маверик“ и „Спасяването на редник Райан“. 24СМИ съобщава, че премиерата на лентата ще се състои не по-рано от 2022 г.

Оригиналният сюжет на филма „Планетата на маймуните“ е създаден въз основа на едноименното произведение на френския писател Пиер Бул. Лентата разказва за астронавти, които пристигат на планета, където цялата власт е в ръцете на маймуни. По-късно космическите пътешественици осъзнават, че са попаднали на Земята, оцеляла след апокалипсис.

Напоследък „Дисни“ се обръща все повече към продължения и римейкове на стари филми, вместо да разчита на производството на нови продукции. През лятото на 2019 г. студиото пусна римейк на анимационния филм „Цар Лъв“. Наскоро стана известно, че „Дисни“ ще направи същото и с анимационния филм „Бамби“.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БГНЕС