/ Gulliver/Getty Images
Ритъм енд блус певицата от афроамерикански произход Хали Бейли ще се превъплъти в образа на Ариел в игралната версия на хитовата анимация „Малката русалка“, съобщават АП и АФП, позовавайки се на „Дисни“.

19-годишната Бейли, която заедно със сестра си е част от протежираното от суперзвездата Бионсе дуо Клоуи и Хали, сподели в  Twitter, че изборът й за ролята на Ариел е „сбъдната мечта“. Игралната версия на „Малката русалка“ ще бъде режисирана от Роб Маршал („Мери Попинз се завръща“, „Чикаго“). Той призна, че Хали Бейли притежава „рядката комбинация от дух, сърце, младост, невинност и съдържание, плюс невероятен глас“.

Актьорският състав за игралната версия на „Малката русалка“ включва също Джейкъб Трембли и Аукуафина. Наскоро беше съобщено, че комедийната звезда Мелиса Маккарти води преговори за ролята на злата морска вещица Урсула. 

Филмът ще включва песни както от оригиналната анимация, така и нови композиции от Алън Менкен и Лин-Мануел Миранда. Изборът на афроамериканка за ролята на Ариел раздели потребителите на Twitter, отбелязва АФП.

Хали Бейли не е първата чернокожа принцеса на „Дисни“. В телевизионен филм на компанията от 1997 г. в образа на Пепеляшка се превъплъти певицата Бранди, припомня агенцията.
БТА