Диско празник с Roisin Murphy в София
Диско празник с Roisin Murphy в София / netinfo

Атрактивната вокалистка на някогашните Moloko Roisin Murphy пристига в България по случай 400-ната годишнина на ирландското уиски Bushmills. Пет години след гостуването на Moloko у нас, ирландката със завидно успешна солова кариера отново ще зарадва българските фенове с шоу в зала "Универсиада" тази вечер.

"Нямам търпение да се върна в България. Съжалявам, че ми отне толкова дълго време. Спомням си колко жизнена и въодушевена е българската публика и очаквам едно лудо изживяване", казва Roisin дни преди концерта в София.

Празникът ще започне с DJ сет на Rainer Truby, част от големия немски лейбъл Compost Records и автор на прочутата джаз-бразил-фюжън компилация Gluecklich.

Зала Универсиада ще отвори врати в 19 ч, партито на DJ Rainer Truby започва в 19,30 ч. Той ще подгрee с характерното за стила му разнообразие - от джаз до джаз-бразил, от ню диско до буги и даунбийт.

След него на сцената ще излезе Roisin Murphy. Българските фенове ще станат част от грандиозно шоу с автентично звучене и екстравагантна визия.

Вярна на самобитния си стил и артистичен вкус към модата, Roisin Murphy обещава да не изневери на ексцентричните тоалети, с които сме я виждали по концертите й и видео клиповете – от кожен костюм за парашутни скокове до футуристичен скафандър.

Самата тя разказва, че всяка от песните й си има история, която се опитва да пресъздаде с подходящи костюми и сценично поведение. Признава, че първоначално любимите й парчета от новия албум Overpowered били тези с най-диско звучене -  You Know Me Better и Let Me Know. Идеята била да направи един танцувален албум.

Година по-късно след излизането на албума фаворити са й Dear Miami и Primitive. Със сигурност ще чуем всяко едно от тях, както и парчета от двата й самостоятелни албума. 

Поради големия интерес към шоуто тази вечер организаторите са пуснали в продажба допълнителен брой билети. Те ще се продават преди началото на концерта на специална каса в зала Универсиада.

ПОВЕЧЕ ЗА ШОУТО НА ROISIN MUPRHY В СОФИЯ ЧЕТЕТЕ В ZAR.BG