Дик Чейни и Барак Обама – осми братовчеди?
Дик Чейни и Барак Обама – осми братовчеди? / BGNES
Американският вицепрезидент Дик Чейни се пошегува в телевизионно интервю с предполагаемата си далечна родствена връзка с Барак Обама, чернокожия претендент за кандидатурата на демократите за президентския пост, информира БТА.

В разговор по телевизия Си Ен Би Си републиканецът Чейни бе попитан дали с демократа Обама са обсъждали общите си предци. "С кого, с братовчеда Обама, ли?", отвърна шеговито Чейни. "Не, не сме. Не сме имали удобен случай да говорим за това", каза вицепрезидентът, цитиран от Асошиейтед прес. Чейни допълни, че не е сигурен дали изобщо трябва да повдига този въпрос със сенатор Обама. "Не знам дали това ще му помогне или ще му навреди, затова реших да стоя настрана", заяви вицепрезидентът.

Миналата седмица съпругата му Лин Чейни заяви, че пишейки книга, е събирала сведения за предците си. Тогава открила, че двете семейства имат далечна връзка.

Обама е потомък на Морийн Дювал, обясни говорителка на г-жа Чейни. Синът на тази френска хугенотка се е оженил за внучка на Ричард Чейни, пристигнал в САЩ от Англия през втората половина на 17-ти век. Според Лин Чейни съпругът й и Барак Обама са осми братовчеди.