Диамантени нашийници - хит по време на криза
Диамантени нашийници - хит по време на криза / снимка: БГНЕС

Сребърна паничка за хранене, нашийници, инкрустирани с диаманти, чанти за разходка от кожа на питон - така виждат борбата с кризата португалски бижутери. Според тях задоволяването на нуждите на луксозни, скъпи кучета, е ниша, която не е подвластна на кризата.

 

През октомври миналата година в Португалия бе създадена компанията "Mumadona Hand Made Jewels", която има за цел да задоволява прищевките на богати собственици на домашни любимци, съобщава БГНЕС.

 

"Изправени пред кризата, ние имаме два изхода: да стоим и да чакаме тя да мине, или да действаме", каза основателят на новосъздадената компания Сезар Фернандеш от Гимараеш -град, който е известен с бижутерията си още от 15 в.

 

Компанията включва 25 местни бижутерски фирми, които представиха на изложение във Виченца, Италия, новата колекция "Мумапетс". Тя включваше диамантени нашийници, сребърни панички за храна и вода и др.

 

"Изпълнихме поръчка на френска графиня от две панички от масивно сребро - една за твърди, а другата за течни храни, за нейния домашен любимец", каза Сезар Фернандеш, цитиран от агенция "Луза". Двата съда са били на високи, но обосновани цени, обясни той. Най-търсени са нашийниците - от най-простата - от кожа на питон със сребърни инкрустации за 25 000 евро, до най-скъпите - с инкрустирани диаманти, които могат да стигнат цена от 300 000 евро", добави бижутерът.

 

"Пазарът на луксозни стоки не знае какво е криза. Доказателството е, че всичко, което правим, го продаваме и създаваме много предмети по поръчка", каза още Фернандеш.