Деветте Божии заповеди на Църквата на бекона
Деветте Божии заповеди на Църквата на бекона / ThinkStock/Getty Images

Обединената църква на бекона има вече 12 000 последователи, които могат да сключат брак, да кръстят децата си или да бъдат погребани посредством нейните пастори, пише в. "Дейли мирър".

За няколко месеца от регистрирането й тя е утроила паството си. Всички ритуали са безплатни и може би на това се дължи популярността на странното атеистично вероизповедание.

Единственото условие за вярващите е те да изповядват любов към бекона, за да бъдат приети в редиците на църквата. Всеки американец, който пожелае атеистичен ритуал, може да прибегне до услугите на беконовите свещеници.

Майтапчийската религия бе основана в Лас Вегас преди 5 години от атеиста Джон Уайтсайд в знак на протест срещу дискриминацията на онези американци, които не вярват в Бог. Пророкът на бекона Джон изтъква, че омразата към гейовете, ислямистите и евреите навсякъде е преследвана в съвременните общества. Безнаказана засега остава единствено омразата към атеистите. Поради тази причина той призовава църквата да бъде отделена от държавата и всички хора да имат равни права -вярващи и невярващи.

Ето и Деветте Божии заповеди на Църквата на бекона:

1. Бъди скептичен

2. Уважавай правилата

3. Почитай атеистите

4. Нормализирай религията

5. Забавлявай се

6. Бъди добър

7. Бъди щедър

8. Почитай бекона

9. Плащай си данъците

Източник: БТА