Десетте най-скъпи водки в света
Десетте най-скъпи водки в света / Thinkstock/Getty Images

От коктейлно парти до сватби, водката е сред най-предпочитаните алкохолни питиета и е много добра основа за коктейли. Ето и Топ 10 на най-скъпите водки в света:

На последно място е Absolute Crystal за 1000 долара. Произведени са само 800 бутилки от тази лимитирана серия от 2010 година. Дизайнер на бутилката е шведското дуо Скогсбърг и Смарт.

На девето място е Alize Rose Edition за 2000 долара. Всяка бутилка е украсена с розови и бели кристали Сваровски. Това е коктейл от френска водка, коняк, маракуя, ягода, личи и роза.

Следва Elit by Stolichnaya за 3000 долара. Произведени са само 3000 бутилки.

На седмо място е Iordanov Vodka Decadence Version за 4117 долара. Предлага се с аромат на лимон, грейпфрут, портокал, касис, дива череша и боровинка в стандартна или Decadence Ultima версия. Всяка бутилка е украсена с 8000 кристали Сваровски.

Oval Vodka с кристали Сваровски за 6922 долара е на шесто място.

Пета е Belvedere Vodka Belver Bears за 7240 долара, представена през 2011 година.

На четвърто място е Imperial Collection Vodka Faberge-Eggs за 9502 долара за бутилка. Произведени са само 100 яйца Фаберже, пълни с водка. Напитката е филтрирана пет пъти през въглен от бреза, след това няколко пъти през кварцов пясък и накрая през водорасли, за да се постигне максимална чистота.

Бронзовият медал отива за Diva Vodka за 1 милион долара, която е филтрирана през диамантен пясък, въглен от бреза и пясък от полускъпоценни камъни.

На второ място е Russo-Baltique Vodka, която струва 1,35 милиона долара за бутилка, която е покрита с бяло и жълто злато, а на капачката има руския царски орел, направен от диамант.

На първо място в класацията на най-скъпите водки в света е Billionaire Vodka за 3,75 милиона долара за бутилка. Тя е дестилирана през кристалночиста вода, най-добрата пшеница и диаманти на стойност милиони долари. (БГНЕС)