/ ThinkStock/Getty Images
Сигнал за скачащо по улиците на холандското градче Керкраде валаби - вид дребно кенгуру - в ранните часове в понеделник наложи намесата на десет полицаи, съобщи Ен Ел Таймс.

Разкриха кога кенгуруто е започнало да подскача

Отначало блюстителите на реда подходили скептично към сигнала, но след това забелязали със собствените си очи животното, което подскачало по главен път на града. Хитрото валаби било избягало от зоопарка в Ландграф, на около четири километра от Керкраде. С подскоците си то умело криволичело и разигравало изпратените на място полицаи. Наложило се в акцията да се включат десет служители на реда.

"За щастие няма заснети кадри от момента, в който кенгуруто показва как с бързината си надминава 10 колеги", пише в изявлението на полицията. "Накрая успяхме да обградим валабито и да го хванем".

„Секси кенгуру“ стана звезда в социалните мрежи (СНИМКИ)

В момента, в който се справили със залавянето, полицаите получили втори сигнал за валаби, което избягало от тематичния парк "Мондо верде".

За щастие нощната смяна приключила и полицаите предали случая на колегите си от сутрешната смяна. И двете избягали валабита са върнати в съответните паркове.
БТА