Депутати подариха на Блеър акустична китара
Депутати подариха на Блеър акустична китара / netinfo

Необикновен подарък поднесоха на напускащия поста си през тази седмица британски премиер Тони Блеър негови колеги от парламента на страната. В понеделник той проведе последната си среща с депутатите-лейбъристи от двете камари на парламента.

Блеър им пожела да запазят партийната дисциплина и да продължат да заемат мястото в центъра на британския политически спектър. На раздяла депутатите му подариха ... акустична китара със стоманени струни. Тя трябва да бъде спомен за студентските му години. По време на следването си в Оксфорд Блеър е член на музикалната формация “Ugly Rumours”, пише БГНЕС.

На вицепремиера Джон Прескът, който също напуска поста си, депутатите подариха подложка за чаши. По-рано министрите от правителството им подариха картини с изображение на резиденциите им – имението “Чекърс” в графство Бъкингамшър и сградата на Адмиралтейството в Лондон. Блеър и Прескът заемат постовете на лидера и неговия заместник на Лейбъристката партия от 1994 до 2007 г., а от 1997 г. работят заедно в правителството.