Deep zone project ще ни представят на Евровизия
Deep zone project ще ни представят на Евровизия / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Песента "DJ, take me away" на Deep zone project и Балтазар ще представи страната ни на международния конкурс “Евровизия” в Белград. Изпълнението им беше предпочетено измежду други 11 на финала на българската “Евровизия”. Специални гости на шоуто, което се проведе в зала 1 на НДК, бяха Лили Иванова и украинката Руслана, която вече е печелила конкурса през 2004 година.

Deep zone project и Балтазар получиха за своята песен "DJ, take me away" 15,37% от гласовете на зрителите. Те са тези, които определиха песента-победител чрез телефонно обаждане или изпращане на sms.

Deep zone project и Балтазар ще заминат за Белград към края на месец май, за да се включат в полуфинала на “Евровизия”. Съгласно новите правила на конкурса привилегировани държави, заради резултата си от миналата година, вече няма. Всички се явяват на полуфинал, който ще протече в две вечери. Жребий определи България да се представи през втората вечер.

Междувременно, заради случващото се в Косово, сърбите отложиха избора на песента, с която те ще участват в конкурса. Засега това няма да попречи на самата „Евровизия 2008”, която трябва да е в Белград заради победата 2007 на Мария Шерифович от Сърбия.