Давид Гета с уникално шоу в Несебър на 27 юли
Давид Гета с уникално шоу в Несебър на 27 юли / снимка: Анимато мюзик EMI
Давид Гета с уникално шоу в Несебър на 27 юли
53208
Давид Гета с уникално шоу в Несебър на 27 юли
  • Давид Гета с уникално шоу в Несебър на 27 юли

Диджей №1 в света Давид Гета идва за първи път в България през лятото. Двукратният носител на наградата Грами ще се включи в най-престижния ни фестивал за електронна музика Solar Summer Festival. Шоуто му ще е на 27 юли на стадиона в Несебър. На същата сцена ден по-късно ще се представи холандецът Тиесто, който вече няколко пъти е бил у нас. Билетите за музикалното събитие започват да се продават от петък в мрежата на Eventim и Globul. Промоционалният за двете вечери ще струва 55 лева, а този за една вечер ще е с цена 35 лева.

През 2011-та списание "DJ Magazine" обяви Давид Гета за най-добрия диджей в света. Малко повече от три години са били необходими на организаторите на Solar Summer Festival, за да договорят шоуто му в България. То ще е с продължителност над два часа, разказа за Дарик Любо Орсини, който е сред основните хора, движещи проекта. Той обясни: "В началото, когато се опитвахме да си говорим, да стигнем до някакъв вид преговори, даже не ни обръщаха внимание. Всичко трябваше да бъде като едно дълго ухажване. Малко над три години този проект всяка година беше оставян за следващата. Но аз мисля, че сега е най-добрият момент, защото той беше обявен за диджей №1. Ако беше дошъл преди това, може би нямаше да е толкова силна емоцията. По отношение на шоуто му - съдейки по техническите изисквания то ще е мащабно и подобаващо за един диджей №1. Наш гост на Solar Summer Festival ще бъде и Тиесто. Той в момента е №3 в топ 100. При него интересното е, че от неговия мениджмънт сами се свързаха с нас. Явно ни имат 100% доверие след предишните гостувания, които сме организирали".

На 27 и 28 юли на стадиона в Несебър освен български фенове на Давид Гета и Тиесто със сигурност ще се съберат и такива от чужбина. Туристически агенции от Сърбия, Македония, Гърция, Румъния и Русия вече са направили заявки за билети за двудневния фестивал. След изчерпване на промоционалните количества билетът за две вечери ще струва 70 лева, а този за една - 45 лева.

Давид Гета с уникално шоу в Несебър на 27 юли
netinfo

След Несебър едни от най-добрите световни диджей ще гостуват и в Бургас като част от Spirit of Burgas. В началото на август там ще бъдат Армин ван Бюрен и Марк Найт. За тях Любо Орсини каза: "На 3 август имаме Армин ван Бюрен, който е диджей №2 в момента. На 4 август имаме Марк Найт, който е много добре познат на българската публика. И на 5 август наши гости ще бъдат Ричи Хоутин и Дъбфайър - най-силните имена в момента на техносцената. Така ние се опитваме да задоволим възможно най-широк спектър от вкусове в електронната музика. Първата вечер имаме транс, втората хаус и третата техно".

Музикални събития под марката Solar ще има и на фестивала ParkLive на 6 и 7 септември в София. Какви ще са те предстои да бъде обявено до края на месеца.