Дават Джон Траволта отново на съд
Дават Джон Траволта отново на съд / снимка: Reuters, архив

Известният холивудски актьор Джон Траволта отново е обвинен в сексуално посегателство, този път от служител в круизна компания. Това е поредният иск срещу звездата, след като подобни обвинения срещу него отправиха и няколко масажисти, съобщава Си Ен Ен, цитирани от РИА "Новости".

Ищецът Фабиан Занзи заяви по-рано пред чилийска телевизия, че по време на пътешествие в Карибско море през 2009 г. Траволта му е предлагал 12 000 долара за секс.

Според официалния иск, заведен в съда на Лос Анджелис, Занзи е бил назначен за личен стюард на актьора по време на плаването. Една вечер, когато занесъл храната в каютата на Траволта, звездата се оплакал от болка в шията и го помолил за масаж, след което напълно се съблякъл. Ищецът твърди, че филмовата звезда се опитал да го накара да правят секс и се е държал доста грубо. Стюардът е изпитал болка, шок, страх и объркване от неприятния инцидент, предава БГНЕС.

Занзи се опитал да напусне каютата, но Траволта го хванал за ръката, като не му позволявал да си тръгне. След като успял да се отскубне актьорът му предложил 12 000 долара, за да мълчи. Все пак Занзи разказал за случилото се на командира на кораба.

Адвокатът на Траволта Мартин Сингър, както и по-рано, нарече обвиненията към неговия клиент измислица. "Това е още един абсурден иск, съдържащ неверни обвинения. Очевидно, Занзи и неговите адвокати се стремят към своите 15 минути слава", коментира той.