Датски сатирици пратиха папа Йоан Павел Втори в ада
Датски сатирици пратиха папа Йоан Павел Втори в ада / netinfo

Датската сатирична група "Surrend" публикува уебсайт на полски език, който поставя родения в Полша покоен папа Йоан Павел Втори в ада, предаде ДПА. Заедно с него са министърът на пропагандата в нацистка Германия Йозеф Гьобелс и началникът на СС - Хайнрих Химлер.

"Почитаеми полски католици, мястото от което се обръщам към вас е ужасно горещо. В началото на своя престой в епицентъра на огъня аз, Йоан Павел Втори, бях малко смаян от факта, че макар да съм бил верен слуга на Бога, се озовах в ада", се казва в част от сайта www.vaticansex.pl.

Папа Йоан Павел Втори не направи нищо за сексуалното посегателство над деца от страна на свещеници от римокатолическата църква и затова смятаме, че мястото му е в ада, заяви датският сатирик Ян Егесборн, основател на "Surrend", в телефонно интервю за ДПА.

Редица съдебни дела срещу католически свещеници в САЩ, Ирландия и други страни по обвинения в педофилия и сексуално посегателство станаха причина за спекулации, че римокатолическата църква ги прикрива, отбелязва агенцията.

Егесборн заяви, че сред поляците страницата буди толкова полемики, колкото 12-те карикатури на пророка Мохамед, публикувани във в. "Юландс постен" през 2005 г., сред мюсюлманите.