Дамите купуват първата си сексиграчка на 25 години
Дамите купуват първата си сексиграчка на 25 години / снимка: sxc.hu

Дамите купуват първата си секс играчка на 25 години, сочи проучване, публикувано в германския таблоид „Билд”. Проучването показва, че купуването на секс играчки е станало толкова достъпно, че е сравнимо с пазаруването в най-обикновен магазин.

Жените купуват първия си вибратор на 25-годишна възраст, а мъжете - на 24, обикновено, за да доставят удоволствие на своята нежна половинка. Почти една трета от германците имат сексиграчки, като 35% от дамите и 26% от мъжете имат поне един вибратор. Една на всеки четири жени се задоволява с вибратора само в присъствието на партньора си, пише БГНЕС. Половината от немците (46%) признават, че използват различни сексиграчки повече от един път месечно.

Изследването констатира още, че сексиграчките вече не са заместител на партньора, а се използват все по-често и от двата пола в любовната игра. Според друго проучване във фантазиите на дамите винаги присъства поне един мъж. Сред най-честите сцени във въображението на жените е секс със популярни личности или тройка. Жените често мечтаят и за доминиране. Много по-назад в този списък обаче попада играта с аксесоари за възрастни.