Да правим секс или да планираме ваканция?
Да правим секс или да планираме ваканция? / ThinkStock/Getty Images

Мъжете едва ли ще бъдат доволни на научат, че има занимание, което нежните им половинки предпочитат пред секса. Данните от ново проучване показват, че на жените, или поне на част от тях, им доставя по-голямо удоволствие да планират почивка, пише в. "Дейли стар".

Анкетата по поръчка на специализирания сайт Airbnb за отдаване и търсене на жилища под наем е направена сред 500 мъже и 500 жени във Великобритания с цел да проучи ваканционните им практики.

Страните, в които живеят най-задоволените мъже и жени

Допитването разкрива, че една на всеки шест представителки на нежния пол предпочита да прави планове за почивка, вместо да се отдава на интимни ласки. Причината е, че сексуалният акт понякога може да е разочароващ, докато мисълта за слънчеви плажове неизменно върши чудеса с дамското настроение.

Проучването изненадващо установява, че се намират и мъже - цели девет процента, за които идеята да планират ваканция е по-примамлива и вълнуваща от разгорещяването между чаршафите.

Американци избират порното пред секса, било по-безопасно

Оказва се също, че 75 процента от представителите на двата пола, особено в студените месеци, практикуват своеобразен "компютърен туризъм" - сърфират в туристически сайтове, за да подобрят настроението си.

Търсенето на екзотични дестинации според проучването представлява нова форма на бягство от тягостната действителност. Една трета от участниците в допитването признават, че посещават туристически сайтове дори през работното си време.

Пристрастяващите сериали вредят на секса

Проучването разкрива още, че най-много ваканционни резервации се правят през януари. Близо една трета от анкетираните споделят, че изпитват остра необходимост да планират и резервират почивката си през студения първи месец от годината, защото това занимание им помага да го преживеят по-лесно.

Източник: БТА