Актрисата, модел и активист Яра Шахиди пише историята на световното кино, ставайки първата цветнокожа жена, която ще влезе в ролята на Тинкърбел в известната приказка на Дисни за Питър Пан.

Филмът ще е римейк на оригиналното анимационно филмче от 1953 г. А новината, че цветнокожа актриса ще изиграе ролята на Тинкърбел беше приета по доста различни начини - от пълно одобрение, сбъдната мечта и добра поука за обществото до лек скептицизъм с препоръка, че е по-добре Дисни просто да създадат нови герои. Вижте в канала "Stars News" във vbox7:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I have a question for you 🥰🗳 (( ZOOM IN))

A post shared by Yara (يارا‎) Shahidi (@yarashahidi) on



Миналата година от Дисни обявиха, че тъмнокожата актриса Хали Бейли ще влезе в ролята на Ариел в игралния филм по историята на "Малката русалка". Тогава бяхме свидетели на същите реакции от страна на киноманите.

Иначе Яра Шахиди е сред популярните и многообещаващи имена на Холивуд. Както написахме и по-горе обаче, тя е и активист. Завършва образованието си не къде да е, а в Харвард, където учи социология. За приема ѝ там лично първата дама по това време, Мишел Обама, ѝ пише препоръка. От малка обаче е и модел. Тя е лице на много и популярни брандове.