Чинмой не допусна екип на Дарик за интервю
Чинмой не допусна екип на Дарик за интервю / netinfo

Екип на Дарик радио Варна не бе допуснат да направи интервю с индийския гуру Шри Чинмой, въпреки че то бе уговорено три дни по-рано в хотел "Кемпински" на Златни пясъци.

До индийския гуру бяха допуснати медии, които до този момент не са проучвали неговото духовно учение, което от Варненската и Великопреславска митрополия определиха като опасна секта, а проучване на Дарик радио показа, че то предизвиква душевен дисбаланс, вследствие на претоварване на десния слънчев канал от симпатиковата нервна система.

Освен това Дарик радио разкри, че планираният от гуруто и неговите сподвижници концерт на 13 януари не фигурира в календара на Двореца на културата и спорта. Директорът на Двореца Симеон Варчев увери, че няма договор за провеждане на концерт в комплекса и че Чинмой и неговите сподвижници няма как да реализират планираното от тях събитие.

Въпреки това в цяла Варна са разлепени афиши, които канят гражданите на концерт на Шри Чинмой в Двореца на културата и спорта на 13 януари от 18 ч. На него индийският гуру щял да изпълни песен, посветена на влизането на България в ЕС.