Червеното червило сваля мъжете от раз
Червеното червило сваля мъжете от раз / снимка: HRC/WENN.com, Reuters

На какво да заложите, за да го спечелите - на чифт обувки с висок ток или на ярко червеното червило? Ако трябва да изберете само едно от двете неща, нова анкета подсказва, че изборът на червено червило е по-добрата опция.

В запитване, в което са участвали над 24 000 мъже и жени, 88% от запитаните казват, че най-голямо впечатление прави усмивката на тази, с която излизат на първа среща, а само 12% твърдят, че това са високите токчета. И като се прибави малко червено червило на устните, които се усмихват, привличането ще е още по-голямо, твърди анкетата от университета в Манчестър.

При изследването учените наблюдавали движението на очите на 50 мъже и установили, че в първите десет секунди при срещата на жена, мъжете изразходват половината от времето, гледайки я в устните. Ако жената има и червило, за мъжа става още по-трудно да отклони поглед от тях, посочва БГНЕС. Ако червилото е розово, то може да привлече вниманието за 6,7 секунди, а ако е червено,вниманието се задържа за 7,3 секунди.

Според изследването въпреки че плътните устни са по-привлекателни, при жените с по-тънки устни, червилото е увеличило привлекателността с 40%. Ако пък устните са били абсолютно без никакво червило, мъжете се уморявали да гледат в устните след 2,2 секунди.