Челентано пак жъне успех
Челентано пак жъне успех / снимка: bg.wikipedia.org

Над 9 милиона зрители в Италия гледаха последното телевизионно шоу на Адриано Челентано по Rai Uno „Ситуацията на сестра ми не е добрa“ (La situazione di mia sorellа non e' buona), съобщава prontoSofia.

И този път програмата на певеца актьор беше предшествана от многобройни дискусии и полемики по медиите, но въпреки това той не успя да предизвика очаквания триумф, подобно на предишното си предаване Rockpolitik.

От Романо Проди до атома и архитектурата бяха дискутирани от Челентано по време на спектакъла, наподобяващ филм на живо. Критиките към атома и използването му като източник на енергия бяха сред най-горещите „картофи“ на шоуто, което по тази причина предизвика овациите на Зелените. Самото предаване е озаглавено по подобие на една от песните в новия албум на певеца „Спи, любов, ситуацията не е добра“.

70-годишният певец се върна на малкия екран след тригодишно отсъствие. Той направи това, най-вече за да представи новия си диск и „за да не бъде принуден да гостува за представянето му в предавания, които не обича“.

Дебютът на Челентано в телевизионни програми беше точно преди 20 години, когато той представи „Фантастико 8“ - едно от най-гледаните предавания на РАИ, по време на което се теглеха и числата от лотарията. Между отделните числа обаче Челентано изстрелваше критиките си по един или друг аргумент, предизвиквайки буря от полемики.

Един от най-характерните и ефектни способи на Челентано са дългите паузи, които той прави между думите си. Открай време артистът води шоупрограмите си на живо и с „бял лист“ пред себе си, или импровизирайки напълно.