Чанинг Тейтъм ще играе мъжка русалка
Чанинг Тейтъм ще играе мъжка русалка / Guliver/Getty Images

Актьорът Чанинг Тейтъм се сдоби с куп почитателки с ролята си на мускулест хубавец във филма "Професия: Стриптийзьор". Предстои обаче фенките му да го видят в едно по-необичайно превъплъщение - в образа на мъжка русалка в римейк на романтичната комедия "Плясък", съобщи Би Би Си, позовавайки се на "Холивуд рипортър".

Лентата "Плясък" от 1984 г. е смятана за първата продукция на компания "Дисни", ориентирана към по-възрастна публика. Романтичната комедия също така дава тласък в кариерите на носителите на "Оскар" Том Ханкс и Рон Хауърд, и на актрисата Дарил Хана. Оригиналната версия е продуцирана от Брайън Грейзър.

"Плясък" разказва историята на млад мъж (Ханкс), който среща отново спасилата го от удавяне като дете русалка Мадисън (Хана), влюбва се в нея и е поставен пред избора дали да остане сред хората или да заживее със своята любима в подводното царство.

Любопитното е, че в римейка на "Плясък" централните роли ще бъдат разменени. Чанинг Тейтъм ще играе мъжка русалка. Актрисата Джилиан Бел, предложила необичайната идея, ще се превъплъти в образа, пресъздаден в оригиналната лента от Том Ханкс.

Тейтъм и Бел преди са си партнирали в екшън комедията "Внедрени в час" (2014), припомня изданието.

Режисьорът на оригиналния филм "Плясък" Рон Хауърд, продуцентът Брайън Грейзър и Чанинг Тейтъм ще бъдат в продуцентския състав на римейка, който ще бъде заснет по сценарий на Мария Луис-Райън.

Източник: БТА