/ iStock/Getty Images
На пръв поглед бърканите яйца са едно от най-лесните за приготвяне ястия. Те са най-бързото решение, когато нямате време, но искате да се нахраните с нещо вкусно и лесно за приготвяне.

Всеки може да направи бъркани яйца в тиган, но не всеки може да ги направи майсторски. За да се получат  пухкави и вкусни има няколко тънкости. Дори самите шеф-готвачи признават, че е добре да ги знаете, за да ги приготвите по най-точния начин. Ако ги научите, ще превърнете обикновените бъркани яйца в петзвездно ястие.

Според големия готвач Гордън Рамзи, който е готвач, собственик на ресторанти в целия свят и телевизионна звезда, грешката, която повечето хора допускат е да подправят яйцата предварително, преди да започнат да ги готвят. В редица свои предавания той казва, че дори и да се сложи  съвсем малко сол, яйцата ще станат воднисти.

Ново изследване подновява дебата за ползата или вредата от яйцата

Рамзи съветва никога да не се бъркат яйцата предварително, защото това също ги разваля.

Те трябва да се чукнат директно в тигана и да се добави масло. Тогава тиганът се поставя на котлона. Чак когато яйцата са на котлона, започваме да бъркаме и не спираме. Така ще получим пухкави и вкусни бъркани яйца.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

One of my all time favourites at @unionstcafe.... #Italian gratinated #eggs, ham and gorgonzola Gx

A post shared by Gordon Ramsay (@gordongram) on


В последният момент се добавя щипка соли и черен пипер.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук