Българско виолончело спечели престижна стипендия за Холандия
Българско виолончело спечели престижна стипендия за Холандия / netinfo
Виолончелистката Марина от квартет Hypnotic спечели стипендия за престижната “Международна лятна академия по музика”.

“Международна лятна академия по музика” се провежда всяка година от 1988 година в Холандия, където през август се събират корифеите на музикалното изкуство и предават майсторството си на млади таланти от цял свят. “Изборът на младите таланти е изключително труден, тъй като кандидатите са музиканти с изключителни качества”, коментира един от преподавателите "Мастър клас" Бергер Шоленгемийншап.

Програмата на лятната академия включва както индивидуални часове с всеки млад талант, така и публично изнасяне на концерти. По време на уроците и публичните концерти преподавателите ще селектират най-добрите сред талантите, които ще имат възможността да продължат с обучението си и да участват в редица концерти по цял свят – Амстердам, Будапеща, Букурещ, Брюксел, Хелзинки, Прага, Варшава, Санкт Петербург, Стокхолм, Талин, София и др.

“Много се радвам не само, че бях сред избраните за престижната Академия, с също така и че имам подкрепата на останалите момичета от Hypnotic”, споделя с усмивка Марина. “Всички ние имаме различни индивидуални изяви, но това, което научаваме, споделяме и доразвиваме в работата ни като квартет”, казва тя.