Можеш да изкараш инфлуенсъра от България, но България от инфлуенсъра – не. Тази максима изглежда важи що се отнася до следващите пет успешни влогърки/блогърки. Въпреки че живеят зад граница, тези дами често споменават корените си, а в много от случаите и снимат съдържание на български, пише каналът на Ралица Петровa във vbox7. Ето за кои странстващи онлайн звезди става дума:

Рая Енчева

Няма как да не започнем с влогърката Рая Енчева (или @RayaWasHere), която се прочу именно с видеата си на тема пътешествия. Родом от Русе, Рая се мести със семейството си в Щатите като дете, а на двайсет и няколко години решава да обикаля света. Така се ражда YouTube каналът ѝ, в който тя споделя влогове от вълнуващите си пътувания до места като Колумбия и Тайланд. През 2016 Рая се запознава със световноизвестния влогър Луи Кол (по-познат като @FunForLouis) и двамата се влюбват. Странстващата двойка вече шест години живее и снима видеа заедно, а миналата година той дори ѝ предложи брак.
 

Блеър Уолнътс

Вероятно най-известното име в този списък е щурата Блеър Уолнътс (с истинско име Бисера Костадинова). Тя e влогър с близо един милион абонати в YouTube. Блеър израства в Щатите и снима видеа на английски, но прекарва голяма част от изминалите няколко години в България. Влоговете ѝ са изпълнени с ексцентричен хумор, партита и любовни съвети, а откровените ѝ изказвания често стават повод за противоречия онлайн. С други думи – струва си да ги видите! Преди време Бисера развиваше и канал на български език, който обаче по неясни причини е изтрила и вече е загубен за историята.
 

Оливера Дарко

Красивата Оливера (или @OlivesBranch, както е по-известна на последователите си) също е българска влогърка, израснала в Щатите. Олив качва видеа на тема веганство и здравословен начин на живот и има не един, а цели два канала в YouTube – един на български и един на английски. Интересен факт за нея е, че освен инфлуенсър е и актриса, а екранния си дебют у нас направи миналата година с малка роля в “Пътят на честта” по NOVA.
 

Мария Андреева

През 2018 година Мария Андреева се прочу с артистичните си видеа, посветени на живота в Ница, Франция. Родената в Бургас влогърка често споделяше за приключенията си в Прованса ,където следваше за бакалавър, както и за веганската си диета. Днес, отново в България, тя продължава да снима влогове от пътешествията си до места като Париж, Барселона и – разбира се, родното Черноморие.
 

Биляна Славейкова

Чаровната модна инфлуенсърка Биляна Славейкова (с профил в Instagram @bibons) дели ежедневието си между Англия и България, а стилът ѝ на обличане е колкото Лондон, толкова и София. Освен идеи за outfit-и, Биби споделя съветите си по различни лайфстайл теми като тичането и най-добрите сериали, които да гледаме в Netflix (все едно не ги знаем кои са и без нейна помощ).