„Българският Великден” търси най-добрите доктори
„Българският Великден” търси най-добрите доктори / netinfo

Движение „Българският Великден” обяви старт на нов, уникален за България проект под мотото „Кои са най-добрите доктори”. Чрез интернет-сайта www.doktorite.com всеки българин може да похвали или критикува лекарите, с които е общувал при проблем със здравето си.

Екипът на движението припомня за успешните проекти, сред които са сайтовете www.MoetoDaskalo.com и www.Universiteta.com. На тях ученици и студенти могат да оценяват преподавателите си и според инициаторите са изключително популярни и горещо дискутирани. В специално писмо, публикувано на официалния сайт на движение „Българският Великден”, се казва следното:

„Защо бръкнахме и в още едно „гнездо на оси” - здравеопазването? Защото е от изключителна важност и фундаментално право на всеки човек да знае кои са тези, които могат да му помогнат да бъде по-здрав, и кои са онези, които не могат, не искат или не знаят. Защото само диплома и лиценз за работа не стигат. Безспорно, от министерства и други институции ще възроптаят моментално, че обикновеният човек "не разбира". Че това са "сложни неща". Не претендираме да сме перфектни: тази наша идея вероятно не е най-добрата "система". Но гарантираме, че със сигурност е много по-добра от "нищото" досега.”

Сайтът изисква регистрация, след която се избира населено място, в което посетителят може да оцени лекарите,с които е имал непосредствен контакт.